Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, december 20, 2010

Kaatsheuvel in diepe rouw na moord

KAATSHEUVEL – De moord op de 34-jarige Heidy Goedhart, in de nacht van zaterdag op zondag aan de Eem in Kaatsheuvel, is hard aangekomen in het dorp. Vrien­den en bekenden zijn in shock.

In de nacht van zaterdag op zon­dag kwam bij de meldkamer een melding binnen over een bewuste­loze vrouw. Het bleek om de 34-ja­rige Heidy Goedhart te gaan. Ze lag in de achtertuin van haar wo­ning aan De Eem in Kaatsheuvel. Reanimatie door agenten en ambu­lancepersoneel mocht niet baten, het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie gaat uit van een misdrijf en startte een groot onderzoek.

Volgens vrienden wilden Goed­hart en haar partner er na de ge­boorte van hun jongste kind even uit; ze gingen die avond naar een playbackshow in een plaatselijk ca­fé. Opa paste voor de gelegenheid op de kinderen.

De man van het slachtoffer ging eerder naar huis om opa af te los­sen. Goedhart kwam wat later naar huis; ze was nog maar een paar stappen van haar huis verwij­derd toen het misging. Volgens buurtgenoten moet ze zijn overval­len en geslagen. Dat zou haar man later ook gezegd hebben tegenover vrienden met wie hij in een Kaats­heuvelse carnavalsvereniging zit.

Woordvoerder Jeroen Steenmeijer van de politie wil echter niet op een mogelijke toedracht ingaan. „ Lopende het onderzoek houden we alle scenario’s open. Ik snap dat er heel veel gespeculeerd wordt en dat is heel triest, zeker voor eventuele nabestaanden.”

De leden van de carnavalsvereni­ging kwamen gistermiddag samen om over het verklies van Goedhart te praten. „Ik kan bijna geen woord uitbrengen. We zijn alle­maal in diepe rouw gedompeld. Dat deze jonge vrouw uit ons mid­den is weggerukt kunnen we niet bevatten”, reageert Jan-Hein Mie­ris van de C. V. De Gietkoppen, de vereniging waar ook het echtpaar bij was. De man van het slachtof­fer en de twee kinderen zijn giste­ren volgens vrienden bij familie opgevangen.

Bij de woning van het slachtoffer wordt door buurtgenoten druk ge­speculeerd. Het verhaal gaat over de grote hoeveelheid inbraken in de wijk in de afgelopen periode en dat de overvallers het misschien ge­munt hadden op de auto van het gezin. Een getuige verklaart tegen de politie dat ze rond 01.00 uur twee auto’s weg zag scheuren. Steenmeijer wil die lezing echter niet bevestigen.

Ook burgemeester Wim Luijen­dijk van de gemeente Loon op Zand vindt het een drama. „ Zo’n jong gezin met zulke jonge kinde­ren”, reageert hij meelevend.

Ter nagedachtenis aan Heidy Goed­hart hield Ons Café gisteravond een inloopavond voor iedereen die behoefte had om over het ver­lies te praten.

Bron: Brabants Dagblad Auteu: Jan in 't Groen

PLAATS UW REACTIE BIJ REAGEREN. REACTIES MOGEN GEGEVEN WORDEN DOOR IEDEREEN

6 Comments:

Anonymous Joep Bisselink said...

Hier zijn gewoon geen woorden voor.
Heel veel sterkte gewenst aan familie en vrienden.

20 december, 2010  
Anonymous Anoniem said...

ja moet je hierop zeggen.....Het is te hopen dat ze gene die dit op hun geweten hebben heel snel in de kraag vatten.veel sterkte voor vrienden en familie.
kelly

20 december, 2010  
Anonymous Ilonka Wensink said...

Rust zacht lieve collega.
We zullen je missen, maar Wim en de kinderen missen je nog veel meer.

20 december, 2010  
Anonymous Anoniem said...

Ongelofelijk wat een ontzettende klap is dit. Sinds het moment dat ik het heb gehoord, blijft dit maar in mijn hoofd zitten. Heidi, een ontzettend dappere meid, en lieve moeder.. (te vroeg) herenigd met Ria.

Ik wens iedereen die Heidi kent, ontzettend veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Samen sterk

20 december, 2010  
Blogger Hinke said...

Vreselijk om dit in het nieuws te moeten lezen. Het zinloze geweld komt nu wel heel erg dichtbij.
Ik wens iedereen die het nodig heeft heel veel sterkte met dit zware verlies.

20 december, 2010  
Blogger Ron van Laarhoven said...

Wat een schokkend bericht. Ik wens alle familieleden, vrienden en kenissen heel veel sterke toe in deze moeilijk te komen tijd.

20 december, 2010  

Een reactie posten

<< Home