Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 18, 2010

Forse kritiek uit Loon op Zand valt lokale omroep RTV rauw op het dak

KAATSHEUVEL – Voorzitter René Pe­ters van de lokale omroep RTV Midden- Brabant neemt afstand van de forse kritiek van de ge­meenteraad in Loon op Zand. Vol­gens hem is er geen sprake van een rammelende begroting of een omroep die diep in de financiële problemen zit.

De lokale omroep hoopte een sub­sidie van 3000 euro van de ge­meente Loon op Zand te krijgen om digitaal uit te kunnen gaan zenden. Maar donderdag trok het college dit subsidievoorstel voorlo­pig terug naar aanleiding van alle kritiek vanuit de raad. „ Blijkbaar vindt de politiek het niet belang­rijk dat inwoners van Loon op Zand de uitzendingen van de loka­le omroep digitaal kunnen bekij­ken”, stelt Peters. „ Erg vreemd.” De omroep zendt behalve in Loon op Zand ook inWaalwijk uit. „Die gemeente komt wel over de brug met geld voor de overgang naar het digitale net. We gaan nu met Waalwijk overleggen hoe het ver­der moet. Maar voorlopig gaan de plannen niet door.”

Volgens Peters kost het veel kijkers als de uitzen­dingen niet digitaal te ontvangen zijn. De Loonse raad vindt dat de omroep eerst financieel orde op za­ken moet stellen, voordat extra geld naar RTV gaat. Peters spreekt niet tegen dat 2009 een moeilijk jaar was voor de omroep. Zo zou op een begroting van ruim 126.000 euro 14.000 euro verlies zijn gele­den. „Veel bedrijven hadden het dat jaar lastig”, stelt Peters. „Wij merkten dat aan onze reclame-in­komsten. Maar dit jaar draaien we heel goed. Er is ook niets geheim­zinnigs aan onze begroting.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster