Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 17, 2010

Snel nieuwbouw in Dorpshart

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa


KAATSHEUVEL – Het nieuwe woon­wijkje bij het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel heeft voorlopig de naam Branderhof gekregen. De veertig woningen gaan begin vol­gend jaar in de verkoop. In het der­de kwartaal van 2011 start de bouw van de huizen in de hoek tussen de Vondelstraat en Huygen­straat.

In en rond het Kaatsheuvelse Marktplein is al volop gesloopt voor de plannen voor een leven­dig dorpshart in Kaatsheuvel. De komende jaren wordt flink ge­bouwd aan een centrum met een nieuw gemeentehuis, ondergrond­se parkeergarage, multifunctioneel centrum (Carré), winkels, horeca en woningen. Als eerste van dit miljoenenproject wordt in juni ge­start met de woningbouw van Bruisend Branderhof (voorheen Woonhoven). De nieuwe naam van het bouwplan verwijst naar de oude brandweerkazerne die grenst aan de toekomstige woon­hof.

„ Het wordt een wijkje met een wat klassieke traditionele uitstra­ling”, stelt een woordvoerder van woningcorporatie WSG, die sa­men met Heijmans het Bruisend Dorpshart bouwt. Het wordt een architectuur met klassieke dakvor­men, verspringende dakgoten en variatie in metselwerk en kleur, al­dus WSG. De corporatie spreekt van ‘een sfeer van Brabantse huise­lijkheid.’ De gemeente Loon op Zand is zeer positief over het voor­lopige ontwerp. Bij Branderhof komen veertig wo­ningen: 34 rijwoningen, drie senio­renwoningen, twee twee-onder­een kapwoningen en één atelier­of praktijkwoning, waarbij werk aan huis mogelijk is.

De koopprijs van de woningen is waarschijnlijk vanaf 230.000 euro (vrij op naam).

Gemeente Loon op Zand en WSG willen nu de boer op met de bouwplannen. Bij de toekomstige bouwlocatie komt een bord te staan met daarop informatie over Branderhof. Verder is gisteren de site www.branderhof.nl in de lucht gegaan.

Op internet kunnen mensen ook over het hele project van Bruisend Dorpshart meer informatie vin­den. Gisteren is namelijk ook de si­te www.bruisenddorpshart.nl in gebruik genomen.

Bron: Gemeente Loon op Zand / Brabants Dagblad / WSG