Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 17, 2010

Omroep RTV onder vuur in Loon op Zand

Kaatsheuvel - RTV Midden- Brabant krijgt voor­lopig geen geld van Loon op Zand voor de overgang naar het digitale net. De politiek heeft te weinig vertrouwen in de lokale omroep. De raad wil dat RTV eerst financieel orde op zaken gaat stellen. De kritiek is fors.

KAATSHEUVEL – De financiële situa­tie van lokale omroep RTV Mid­den- Brabant baart de politiek in de gemeente Loon op Zand flinke zorgen. Volgens de gemeenteraad rammelt de begroting aan alle kan­ten. De partijen kwamen gister­avond met een duidelijke bood­schap: de lokale omroep voor de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand moet de financiën heel snel op orde krijgen om het vertrou­wen terug te winnen. Als het aan de VVD ligt, is het zelfs nu al ein­de oefening voor RTV Mid­den- Brabant. „Wat onze fractie be­treft mag de stekker eruit en de zender op zwart”, betoogde Jacky Smit.

Burgemeester Wim Luijendijk schetste een iets minder somber beeld. „ De situatie is in mijn ogen niet dermate verontrustend dat de omroep op omvallen staat”, stelde hij.

Naar aanleiding van alle kritiek be­sloot het college wel om het voor­stel voor een subsidie van 3000 eu­ro aan RTV voorlopig in te trek­ken. Dat geld was bedoeld om de omroep ook digitaal te laten uit­zenden.

Eerder was vanuit Loon op Zand al forse kritiek op de uitzendingen van de lokale omroep. Nu maak­ten de partijen gisteravond duide­lijk zeker geen extra geld te willen geven, zolang de financiële situatie bij RTV Midden-Brabant zo veel vragen oproept.

Volgens VVD-fractievoorzitter Jac­ky Smit had ze veel moeite moe­ten doen om de begroting van de omroep in te zien en zag ze uitein­delijk rode cijfers. „ Een bodemloze put waar het ene gat gevuld wordt met het andere.” Als het college dan toch extra geld aan RTV wil geven, dan moet ‘Loon op Zand sa­men metWaalwijk de omroep on­der curatele stellen om te redden wat er te redden valt’, stelde Smit vast.

Ook de andere politieke partijen zetten grote vraagtekens bij de in hun ogen ‘flinterdunne en boter­zachte’ begroting van RTV Mid­den- Brabant.

RTV had in 2009 inderdaad een te­kort van zo’n 14.000 euro op een begroting van ruim 126.000 euro, stelde Luijendijk. Maar de omroep verwacht in 2011 geen rode cijfers meer te schrijven, benadrukte de burgemeester. De politiek ziet dit echter somber in zolang RTV Mid­den- Brabant het roer niet om­gooit.

Het besluit over de subsidie van 3000 euro voor het digitale net is uitgesteld, zodat de gemeente Loon op Zand en RTV Midden-Brabant de financiële situatie van de omroep nu eerst verder kun­nen bespreken.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

1 Comments:

Blogger janijsel said...

Is dit niet het moment om LTV een
nieuwe kans te geven.
Dat kost natuurlijk ook geld maar RTV voegt m.i ook weinig toe aan onze gemeente en Harrie vervangen lijkt mij ook niet zo moeilijk, want hier in Kaatsheuvel zijn ook wel mensen die een programma kunnen presenteren

17 december, 2010  

Een reactie posten

<< Home