Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 15, 2010

Giel Beelen laat Mollercollege trillen

Kaatsheuvel - Als de lessen over aids zijn afgelopen, trekt huis- dj Geert van Don­gen alle registers van zijn geluidsinstallatie open. De mu­ziek knalt door de gangen van het Dr. Mollercollege in Kaatsheuvel. Voor de scholieren, al veertien da­gen in touw om geld in te zamelen voor het Glazen Huis (dit jaar in Eindhoven) begint het wachten op hun idool.

Om precies één uur komt Giel Beelen de hal in lopen. Een massaal gejuich stijgt op. De jongeren zijn door het dolle heen. Mobieltjes worden voor de dag ge­toverd, want iedereen wil een foto van de 3FM-dj. Als Beelen de gla­zen kooi van conciërge Van Don­gen ziet, staat hij in en mum van tijd achter de draaitafel en begint spontaan te presenteren. Het Mol­ler trilt op zijn grondvesten. Even later bezoekt Beelen alle klas­lokalen waar inzamelingsacties ge­houden worden. Hij is onder de in­druk van de initiatieven van de leerlingen om geld in te zamelen.

Na een kwartiertje mag de dj, sa­men met vier leerlingen een taart versieren. Het is de bedoeling de taarten te veilen. De hoogste bie­der mag een taart in het gezicht gooien van docenten én van Giel Beelen.

Tijdens het uitdelen van honder­den handtekeningen baant de 3FM- dj zich een weg naar de aula, waar de veiling plaatsvindt. De jeugd verdringt zich voor het po­dium. De drie taarten voor de do­centen brengen 88 euro op. Docen­te Van Ingen is met 50 euro het po­pulairst. Om de twee taarten die Beelen om z’n oren gaat krijgen wordt geloot. Merel Bink uit klas 2C en Arjan Shinwari uit klas 1B zijn de gelukkigen.

Voordat het gooien begint, merkt Beelen dat hij zijn poncho is vergeten. Direc­teur JeanWillems biedt hem een vuilniszak aan. „Ik ben geen watje, ik doe het gewoon zo!”, klinkt het stoer. Rond twee uur trekt ieder­een naar het schoolplein, waar het moet gebeuren. Beelen doet live verslag op 3FM. Lonneke van de Ven gooit de eerste taart vol op het gezicht van docente Conny Bergmans. Ook Marjan van Ingen en Daan Mortier krijgen de volle laag. Dan is het de beurt aan Me­rel. De taart raakt Beelen maar half, de worp van Arjan is een vol­treffer.

Beelen zit vol onder de slag­room. „Te gaaf! Dit heb ik zo vaak op tv gezien maar nog nooit zelf meegemaakt”, roept Beelen. Na een douche vertrekt de dj en keert de rust weer. De opbrengst wordt later in de week bekend. Initiatief­neemster Marion van Ingen is dik tevreden. „Dit is prachtig. Maar het doel is aidsbestrijding.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen