Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 14, 2010

Groen licht voor nieuwbouw Willibrodusstraat

Loon op Zand – De gemeente Loon op Zand heeft groen licht gegeven voor de bebouwing van het voormalige fabrieksterrein van Leerlooierij Baeten – Michielsen aan de Willibrodusstraat in Loon op Zand. Gistermiddag heeft wethouder Ruud van Eijkeren (OR,Pro3) de bouwvergunning overhandigd aan Mevrouw Mart Wierenga van Casade Woondiensten. De woningstichting gaat begin volgend jaar starten met de bouw van 16 huurappartementen voor senioren, 9 Koopgarant rijwoningen voor starters en 10 grondgebonden rijwoningen in de huursector. De oplevering van het bouwplan, waar ook plaats is voor een ruime speelplek voor kinderen en veel groen wordt medio 2012 verwacht. De huurprijs van de woningen zal ongeveer uitkomen onder de 650 euro. (Huursubsidiegrens) De prijs van de koopwoningen zal inclusief de korting op koopgarant-woningen tussen 180.000 en 190.000 euro liggen. Volgens de wethouder sluit het plan prima aan bij de behoefte van de Loonse inwoners, die vooral behoefte hebben aan woningen in het goedkopere segment.

Volgens Mart Wierenga van Cadade zijn de huurwoningen nog niet uitgegeven. Belangstellenden kunnen zich melden. Voor de koopwoningen zal volgens het gemeentelijk reglement geloot moeten worden. In het voorjaar wordt met de verkoop gestart. Volgens wethouder Van Eijkeren komt de bouwvergunning precies op tijd, omdat de komende jaren in het Midden-Brabantse maar 30% van de geplande bouwcapaciteit gebouwd mag worden. De ontwikkeling van het project kent een lange historie. In eerste instantie zag de provincie niets in een inbreidingsplan op het voormalige fabrieksterrein. Later ging de provincie om, maar toen bleek de grond vervuld te zijn en heeft er tien jaar een saneringsinstallatie op het terrein gestaan. De laatste vier jaar kwam de ontwikkeling echter in een stroomversnelling. “We zijn bezig met het selecteren van de aannemer, en we staan in de startblokken om te beginnen”, aldus Jurgen Arts van Cofier Projectontwikkeling.

Bron Brabants Dagblad: Auteur Jan in 't Groen