Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 14, 2010

Giel Beelen krijgt Kaatsheuvelse taart in het gezicht



KAATSHEUVEL - Om precies 1 uur komt Giel Beelen dinsdag de hal van het Dr. Mollercollege in Kaatsheuvel binnen lopen. Een massaal gejuich stijgt op. De jongeren zijn door het dolle heen.

De scholieren zijn al veertien dagen in touw om geld in te zamelen voor het Glazen Huis, dat dit jaar in Eindhoven staat. Mobieltjes worden voor de dag getoverd, want iedereen wil van de BN'er een foto hebben.

Als Beelen de glazen kooi van conciërge Van Dongen ziet, staat hij in en mum van tijd achter de draaitafel en begint hij spontaan te presenteren. Het Moller trilt op zijn grondvesten.

Even later bezoekt hij alle klaslokalen waar inzamelingsacties gehouden worden. Hij is onder de indruk van de initiatieven van de leerlingen. Na een kwartiertje mag Beelen samen met vier leerlingen een taart versieren met gekleurde slagroom.

Het is de bedoeling dat de taarten geveild worden. De hoogste bieder mag een taart in het gezicht gooien van docenten én Giel Beelen.

Na afloop van het spektakel is initiatiefneemster Marion van Ingen dik tevreden. "Dit is prachtig. Maar het uiteindelijke doel is aidsbestrijding", zegt ze serieus.

Lees het verhaal morgen in het BRabants Dagblad