Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 15, 2010

Wachtgeld: frustratie ex-wethouders

TILBURG - 'Apelleren aan onderbuikgevoelens'. Een aantal ex-wethouders reageert donderdag in het Brabants Dagblad vol ergernis op de hernieuwde discussie over wachtgeld.

"Moddergooien naar mensen die zich altijd hebben ingezet voor de maatschappij", vindt Els Aarts (CDA). Ex-wethouders hebben volgens haar het volste recht op wachtgeld. Ook als dat een aanvulling is op een riant salaris als burgemeester, zoals Wim Luijendijk, of directeur van de GGD, zoals Hugo Backx.

De vergelijking met hun partijgenoot Ton Horn (PvdA), die wel bedankte voor het wachtgeld, gaat mank, vindt Aarts. "Hij hij was maar een jaar wethouder en heeft een eigen bedrijf. Ikzelf moest na een lange periode onvrijwillig vertrekken."

Helderheid over wachtgeld is op zijn plaats, vindt Gon Mevis (GroenLinks). "Maar de ondertoon is storend. Alsof bestuurders er vooral op uit zijn zo lang mogelijk onderuitgezakt niets te doen."

Bron: BD

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Ach ach wat zijn ze zielig.Hebben die ambtenaren dan niet in de gaten dat zij een slecht imago hebben bij veel burgers en dat zij daar zelf voor gezorgd hebben.KROKODILLENTRANEN DUS !

H.W.Bogaard

16 december, 2010  

Een reactie posten

<< Home