Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 17, 2010

Nog veel vragen over plan Bernhardplein

KAATSHEUVEL – Enkelel mensen die wonen op of rond het Prins Bern­hardplein in Kaatsheuvel hebben kritiek op Casade. De woningcorpo­ratie wil op en rond het plein 23 woningen slopen en 29 woningen terugbouwen.

De bewoners uitten hun ongenoe­gen eerder deze week tijdens een inspraakavond, die georganiseerd was door de gemeente Loon op Zand. Volgens de bewoners waren er eerder vier avonden belegd door Casade, waarin de bewoners hun bezwaren bij de klankbordgroep te­gen het schetsontwerp kwijt kon­den.

Tijdens een presentatie van het voorontwerp bestemmingsplan bleek volgens de bewoners dat er echter niets gewijzigd was aan het oorspronkelijke schetsplan. Ze vin­den dat er niet naar hun opmerkin­gen geluisterd is: „Dit plan wordt ons door Casade door de strot ge­duwd. Het plan dat er nu ligt is heel anders dan in de klankbord­groep is afgesproken”, zo luidde de kritiek.

Jurgen Arts van Cofier, gelieerd aan Casade, liet gisteren weten dat er door de inbreng van de klankbord­groep wel degelijk zaken zijn aange­past, maar dat die niet direct zicht­baar zijn in het ontwerp bestem­mingsplan.

Zo mag er volgens het (oude) be­stemmingsplan 11 meter hoog wor­den gebouwd, maar worden de nieuwe woningen, met uitzonde­ring van de liftopbouw van het ap­partementencomplex, niet hoger dan 10 meter. Ook zijn ramen ge­wijzigd.

Arts: „Door de bouw van het appar­tementencomplex willen we de sterke sociale cohesie in de wijk be­houden. Mensen kunnen daardoor ook op oudere leeftijd in ’t Rooi Dorp blijven wonen.”

Mensen die bezwaren hebben te­gen het bestemmingsplan kunnen deze kenbaar maken bij de gemeen­te Loon op Zand.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen