Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 21, 2011

Bouwen in De Moer ‘onverwacht’ lastig

DE MOER – De kosten van het bouwplan voor een kleine dertig huizen in Hooivork II in De Moer lopen flink op. Volgens de gemeen­te is het veelbesproken project veel ingewikkelder dan op voorhand is gedacht. De voorbereidingskosten komen uit op zo’n 440.000 euro: 160.000 euro meer dan eerder be­groot. Een andere tegenvaller voor de gemeente is dat een aantal om­wonenden nog steeds grote moei­te heeft met het plan. Die bewo­ners van Hooivork I willen een extra groenstrook tussen hun wo­ningen en het nieuwe wijkje.

Al vele jaren wordt gewerkt aan het bouwplan in De Moer. Veel in­woners schreeuwen om woningen om het kleine dorp leefbaar te houden. Deze week gaf de gemeen­te aan dat de bouw bij Hooivork II mogelijk eind dit jaar of begin 2012 start. Maar dan moet wel alles meezitten.

Vorig jaar februari stemde de ge­meenteraad in met een krediet van 280.000 euro om de plannen voor te bereiden. Daarbij gaat het onder meer om zaken als het ont­werp van de bouwplannen, aller­lei onderzoeken en grondverwer­ving. Een klein jaar later blijkt dat krediet van 280.000 euro verre van toereikend en wordt de gemeente­raad om nog eens 160.000 euro ge­vraagd. „Wie nog denkt dat Hooi­vork II straks zakken geld gaat op­leveren, vergist zich flink”, stelt wethouder Jacques Broeders (Ge­meentebelangen). „ Als we als ge­meente aan het eind van de rit quitte spelen, hebben we het goed gedaan.” Volgens Broeders ligt de gemeente daarvoor overigens nog wel op koers, al loopt niet alles op rolletjes. Het gaat volgens de ge­meente om een zeer complex pro­ject met een grote hoeveelheid overeenkomsten voor een relatief klein plan. Een probleem is bij­voorbeeld de moeizame verwer­ving van gronden voor de tweede ontsluiting van Hooivork II op de Middelstraat.

Verder wijst de gemeente op ‘om­wonenden’ die hun belangen vei­lig wensen te stellen. Het gaat daar­bij onder meer om een groen­strook tussen woningen van Hooi­vork I en het toekomstige Hooi­vork II en extra parkeerruimte. Vol­gens Broeders is veel met die groep mensen gesproken en is ge­probeerd tot overeenstemming te komen, maar zijn door de gemeen­te aangedragen alternatieven tot dusver niet geaccepteerd. „ En dus dreigt nu een impasse en mogelij­ke vertraging”, aldus Broeders.

Een eerder idee om bij de Hooi­vork II ook een multifunctionele accommodatie te bouwen lijkt nu echt uit beeld.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster