Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, januari 31, 2011

Geslaagd Tonpraot weekend in Kaatsheuvel


Wilma Brekelmans als Truus Kuus

Kaatsheuvel - In de sfeervolle zaal van accommodatie De Werft hebben afgelopen vrijdag en zaterdag de tonpraoters het publiek weer goed weten te vermaken. De lachspieren moesten het beide avonden behoorlijk ontgelden.
Als opening werd er een speciaal lied, geschreven door Thoe Weijters, ten gehore gebracht door Jan van Laarhoven, Monique van Gorp en de Kromme Noten.

Het publiek werd hiervoor uitgenodigd te gaan staan zodat ze allemaal mee konden doen. De tekst werd geprojecteerd op 2 grote schermen voor het publiek.
De debutant Berrie Timmers als Pa Ling mocht op beide avonden het spits afbijten wat hem goed afging.

Peter Snoeren alias Harrie Doodleuk wist te vertellen dat in zijn business de concurrentie door de crisis ook moordend is.

Wilma Brekelmans als enige vrouw tussen alle mannelijke collega tonpraoters kwam als Truus Kuus en was op zoek naar een beer van ’n vent. Zo kreeg zij via een contact advertentie verschillende types aan de deur.

Ton van Iersel had ontdekt dat ouder worden ook niet zonder gebreke komt. Hij is er inmiddels achter dat er dan best wel veel hulpmiddelen zijn zoals ’n rollater waarvan hij de eenvoudige uitvoering had, op de luxe uitvoering zit volgens Ton nl. een bel.

Peter Ritsema, als oma van vruuger van wie man Piet vorig jaar in de ton had gestaan vertelde over haar jongen tijd en was er inmiddels achter gekomen dat vruuger alles echt niet beter was.

Willie Peters kwam als Sinterklaas met z’n eieren na Pasen. En vermaakte het publiek kostelijk met de perikelen rond zijn intocht in Kaatsheuvel.

De Kromme Noten verzorgde beide avonden de muzikale omlijsting op voortreffelijke wijze. Zij hadden er voor gezorgd, deze avonden voor het eerst met hun nieuwe outfit naar buiten te treden. Na afloop toen de tonpraoters hun staande ovatie in ontvangst hadden genomen werden er nog een paar gezellige uurtjes door gebracht in de foyer van de Werft met de tonpraoters en de muziek van de Kromme Noten.

Recentie: Lia Leemans