Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 28, 2011

Beroerd fietspad snel aan de beurt

KAATSHEUVEL – Het fietspad langs de Heideweg en de Horst tussen Kaatsheuvel en Loon op Zand wordt snel opgeknapt. Het fiets­pad verkeert in slechte staat. Zo zorgen gaten en ongelijke delen voor onveilige situaties.

Guus van Es van Lijst Loon op Zand heeft het probleem aange­kaart bij de commissie Fysieke Om­geving en Milieu. Volgens hem fiet­sen veel kinderen naar school over een fietspad dat er erbarmelijk bij ligt. Het fietspad is ook niet aan­trekkelijk voor andere recreanten, vindt Van Es. „ Zo kunnen bijvoor­beeld skaters onmogelijk van dat pad gebruikmaken.” Volgens hem is dat een gemiste kans voor een toeristische gemeente als Loon op Zand. Van Es wilde weten of er geen fietspad gemaakt kan worden dat veilig en aantrekkelijk voor toe­risten is. Wethouder Jacques Broeders (Ge­meentebelangen) gaf aan dat het fietspad in de eerste helft van dit jaar aangepakt wordt. De gemeen­te voert dan de broodnodige repa­raties uit. Ook wordt gekeken naar de schade door de boomwortels. „We nemen maatregelen om zo de kans op ongelukken te verklei­nen”, legde Broeders uit.

Als de gemeente het fietspad langs de Heideweg en de Horst echt ri­goureus wil aanpakken en verbete­ren, kost dat een flinke zak geld. Zo ver is het nog niet.

Volgens Broeders kunnen de plan­nen voor het fietspad wellicht mee­genomen worden bij de verdere uitwerking van de verkeersplan­nen rond de ombouw van de N261.

Bron: BD Auteur MK