Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 26, 2011

Bewoners trekken snel in Molière

KAATSHEUVEL – Het grote apparte­mentencomplex Molière de Els II in Kaats­heuvel wordt 1 februari opgele­verd. Woningstichting WSG ver­wacht dat alle 56 appartementen snel bewoond zullen zijn. Voor 44 appartementen is inmiddels een huurder gevonden. Voor de reste­rende twaalf woningen bestaat ook de nodige belangstelling, al­dusWSG.

Op dit moment leggen bouwbe­drijf Pepping en WSG de laatste hand aan het in het oog springen­de appartementencomplex aan de Contrefort.

De Molière is speciaal bedoeld voor 55-plussers. In het complex wordt straks zorg op maat gebo­den door stichting MaasDuinen. In het gebouw (met parkeerkel­der) komt ook een ontmoetings­ruimte met grand-café. Verder zorgt een warmtepompinstallatie voor warmte in de winter en koe­ling in de zomer. Het appartementencomplex maakt deel uit van het plan De Els II in Kaatsheuvel. In de toekomst moeten op de locatie tussen de Gasthuisstraat en Marktstraat nog vele tientallen koopwoningen ver­rijzen. In het hele plan is ruimte voor zo’n 185 woningen. Volgens WSG-directeur Peter Span gaan de eerste huizen binnenkort in de verkoop, en moet de bouw eind 2012 of begin 2013 ver klaar zijn, als er in ieder geval niet te veel te­gen zit.

Over belangstelling voor de wonin­gen zegt Span zich geen zorgen te maken. „In Kaatsheuvel is veel in­teresse voor nieuwbouwwonin­gen. Daar hebben we zeker niet over te klagen.”

Hij wijst daarbij ook op het pro­ject Branderhof (voorheen Woon­hoven): het toekomstige woon­wijkje bij het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. De veertig wonin­gen gaan volgende maand waar­schijnlijk in de verkoop, maar nu is er al volop belangstelling voor het project.

„We hebben al zo’n 250 reacties binnengekregen op dit bouw­plan.”