Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 21, 2011

Hek tegen overlast bij De Kinderboom in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een hek moet een einde maken aan de overlast van hangjongeren en voetballende jeugd bij basisschool de Kinderboom in Kaatsheuvel.

Buiten schooltijd is een deel van het schoolterrein nu afgesloten. Volgens de gemeente is er al jaren overlast van jeugd die samenkomt op een deel van het schoolterrein. Het gaat dan vooral om de avonduren.

Er werd volop gevoetbald. Dat leverde de nodige overlast voor omwonenden op. Volgens de school zelf speelde ook andere problemen, zoals het achterlaten van afval en vernielingen.

De politiek moet zich nog buigen over het besluit om een deel van het schoolterrein aan de 'openbaarheid te onttrekken.' Maar het hek is al wel geplaatst.

2 Comments:

Blogger Kaatsheuvelse Volks Partij said...

Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind dat er momenteel teveel verboden wordt voor de jeugd.
Wanneer gaan we met z'n allen nu eens alternatieven aandragen voor de "overlast" van de jeugd.
Ik denk dan aan "hangplekken", maar ook, en dat is misschien wel veel belangrijker, wordt eens een beetje toleranter, met andere woorden, gun iedereen zijn verzetje maar spreek de jeugd wel erop aan als ze overlast veroorzaken.
Ik bedoel dus, PRAAT eens met hen, dat werkt veelal beter dan altijd maar verbieden en wegsturen, onthoud altijd maar, wat wij hen nu willen verbieden dat hebben we zelf ook gedaan.

Een enkel (schijn)heilig boontje uitgezonderd.

22 januari, 2011  
Blogger maus said...

Eens met de Kaatsheuvelse Volks Partij! Vanuit het Pleinfestival wordt dit jaar op de donderdagavond ruimte gegeven aan deze doelgroep om een leuke invulling te realiseren. Dat is nog maar een enkel initiatief, ik hoop dat er meerderen gaan volgen!

24 januari, 2011  

Een reactie posten

<< Home