Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 21, 2011

Kaatsheuvelnaar ontkent geweld bij brandweerkazerne in Waalwijk

BREDA – Een 20-jarige inwoner van Kaatsheuvel hield gisteren voor de rechtbank bij hoog en bij laag vol dat hij 29 april vorig jaar in Waal­wijk geen 16-jarige plaatsgenoot te­gen het hoofd heeft getrapt. „Ik vecht niet meer sinds ik medicij­nen gebruik.” Een getuige heeft hem echter met honderd procent zekerheid herkend als degene die bij de brandweerkazerne een op de grond liggende jongen tot bloe­dens toe trapte. Eerder heeft de verdachte tot in de­tail verklaard over wat zich die nacht zou hebben voorgedaan. Zo zei hij: „Toen ‘ie op de grond lag, moest ‘ ie gewoon dood.” Tegen­over de rechters beweerde hij ech­ter dat de politie hem woorden in de mond heeft gelegd. „ Ze zeiden dat ik naar huis mocht als ik beken­de.”

Officier van justitie Klooster ziet hem wel degelijk als de dader. Ze vroeg echter hem vrij te spreken van betrokkenheid bij een andere vechtpartij, op 8 februari 2009 in Kaatsheuvel. De officier eiste een straf gelijk aan de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht (ruim acht maanden). Daarnaast eiste ze negen maanden voorwaar­delijke jeugddetentie en vindt ze dat de Kaatsheuvelnaar zou moe­ten worden begeleid door de in jeugdzorg gespecialiseerde Willi­am Schrikkergroep.

De aanklaagster vroeg de recht­bank jeugdstrafrecht toe te passen, omdat de 20-jarige verdachte een laag IQ heeft en achterloopt in zijn ontwikkeling. Hij is boven­dien autistisch en heeft ADHD.

Advocaat Nunnikhoven vroeg vrij­spraak. In zijn visie mag de recht­bank de eerste twee verhoren van de verdachte door de politie niet als bewijs gebruiken. De verdachte is merkbaar zwakzinnig en in dat geval moet het verhoor met een ca­mera worden opgenomen, wat niet is gebeurd.

Uitspraak over twee weken.

Bron: Brabants Dagblad