Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, januari 23, 2011

DESK kwetsbaar zonder spelbepalers

De 1-1 van DESK
Veghel – Met de overwinning van vorige week nog in het achterhoofd vertokken de bestuursleden van DESK zondag middag vol humor naar Veghel. De ontvangst op het prachtige complex van Blauw Geel in Veghel was hartelijk. Alleen het druilerige weer tijdens de wedstrijd leek de goede sfeer onder de bestuursleden nog te kunnen bederven. DESK begon zonder de spelbepalende spelers, Jongbloeds (geblesseerd), Klijn (geschorst) en Solmaz (ziek) aan de klus tegen Blauw-Geel ’38. Net als vorige week startte DESK met Yashin Asrih in de punt van de aanval.

De wedstrijd begon gezapig. Beide ploegen tastte elkaars kunnen af. Toch kwamen de Kaatsheuvelnaren al snel op achterstand door een kopbal van Enis Genc. Ondanks het doelpunt kwam er nog steeds geen venijn in het spel van beide ploegen. In de 24ste minuut kreeg DESK een vrije trap op een meter of 20 van het doel van doelman Pinckers. Enis Ulusan krulde de bal over de muur en liet de doelman kansloos: 1-1.

Yasin Asrih, die weer in de punt van de aanval stond werd nauwelijks bediend. Daarnaast stond hij voor de haast onmogelijke taak om ook nog mee te verdedigen. Eén minuut na het doepunt van DESK sloeg Blauw Geel weer toe. Minneboo twijfelde geen moment en scoorde de verdiende 2-1. De thuisploeg kreeg nog twee dotten van kansen maar verzuimde te scoren.

In de rust greep trainer Ad van Seeters in. Hij wisselde de ongeïnspireerde Van den Elsacker en de ziek Sjors van Boxtel voor Thom van Santbergen en Gijs Heijda. De vechtmachine van DESK liet tien minuten zien wat het werkelijk kan. Maar het opportunistische spel was van korte duur. Na een kwartier frommelde Blyadat de bal over de lijn en bracht de stand op 3-1.

Tijd voor de DESK-trainer om de oudste(Dennis van der Pennen en jongste speler( Dylan Jonkers) warm te laten lopen. Maar voor de trainer er erg in had stond de 6-1 op het scorebord. De grote vraag voor de neutrale toeschouwer was of Blauw-Geel zo sterk was of DESK zo zwak. Yasin Asrih, die menig duels uitvocht met Prommmayon weet de grote nederlaag duidelijk aan het ontbeken van de routiniers.

Trainer Van Seeters dacht daar duidelijk anders over. “We spreken een strategie af die niet wordt uitgevoerd”. Volgens de trainer speelde DESK zonder passie en beleving en gingen zijn spelers de strijd niet aan. “De jongens moeten eens goed nadenken over de verantwoordelijkheid die ze naar de club hebben. Dit brengt schade toe aan de club, en het ergste is dat het geen incident is”, reageerde hij boos. De bus van DESK vertrok direct naar het Tiny Sulster home bij DESK om de wedstrijd te evalueren.

Volgende week zijn de routiniers weer terug en wacht thuis SV Deurne. Een mooie gelegenheid om het ‘vlekje’ van vandaag we te werken. Het zal duidelijk zijn dat de terugreis een stuk minder plezierig was. Maar eenmaal in Kaatsheuvel aangekomen was het vertrouwen van het bestuur in trainer en spelers weer terug.