Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 25, 2011

Parkeren Duinen is ‘lastig’

KAATSHEUVEL – Na jaren van discus­sie en plannenmakerij is er nog al­tijd geen definitieve oplossing voor het parkeerprobleem bij De Roestelberg in Kaatsheuvel. Het lukt de betrokken partijen on­danks alle inspanningen niet om tot overeenstemming te komen. De gemeente Loon op Zand spreekt van een impasse, maar houdt hoop op een goede afloop.

Op drukke dagen loopt het ver­keer van en naar De Roestelberg nog regelmatig vast door in de berm geparkeerde auto’s van be­zoekers van de Loonse en Drunen­se Duinen. Vanwege de grote par­keerdruk mogen mensen hun auto ook op een groot weiland achter café-restaurant De Roestelberg zet­ten. Een illegale situatie, die nu tij­delijk gedoogd wordt.

De betrokken partijen, zoals ge­meente Loon op Zand, Nationaal Park en grondeigenaren roepen al een tijd om een goede parkeer­voorziening bij deze entree van de Loonse en Drunense Duinen. Maar de procedures vergen veel tijd. Zo is lang gesteggeld over de vraag wie het voortouw moet ne­men bij deze plannen. Ook de ver­deling van de kosten blijkt lastig. De hoop is nu dat de provincie het project weer op de rails krijgt.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster