Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 25, 2011

Loon op Zand dubt over Albert Heijn

KAATSHEUVEL De gemeente Loon op Zand heeft nog zeker zes werken nodig om een definitief besluit te nemen over de uitbreidingsplannen van Albert Heijn in Kaatsheuvel. Dit bleek gisteren tijdens een hoorzitting in de Westkant.
Eigenaar Piet den Hartog wil achter de supermarkt aan de Gasthuisstraat een laad- en lossluis bouwen. Verder wil hij het parkeerterrein uitbreiden met vijftig parkeerplaatsen. Maar voor dat laatste plan krijgt de Albert Heijn voorlopig geen toestemming van de gemeente.

Een groep omwonenden zegt op dit moment veel overlast te ondervinden van de supermarkt. De klacht richt zich met name op het geluid van het laden en lossen. Volgens omwonenden liggen ze ‘s ochtends vroeg al in hun bed te stuiteren van de herrie. waardoor buurtbewoners volgens eigen zeggen al vroeg in hun bed liggen te stuiteren. „Soms staan er drie of vier vrachtwagens op elkaar te wachten”, aldus mevrouw Noijens. Ook andere families zeggen veel last te ondervinden van het laden en lossen en dichtslaande deuren.

Eerder stuitte de uitbreidingsplannen van Albert Heijn op bezwaren van omwonenden. Maar buurtbewoners kunnen nu wel met de plannen leven in de hoop dat de overlast door deze maatregelen afneemt. Omdat Albert Heijn nog steeds groeit,vroegen de buurtbewoners de gemeente wel een lange termijnvisie te ontwikkelen. Burgemeester Wim Luijendijk, die als voorzitter optrad,gaat nu afwegen wat hij met de resultaten van de hoorzitting gaat doen. „Het college moet een nieuw besluit overwegen of nemen”.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen