Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 27, 2011

‘Hek niet dé oplossing voor overlast jeugd’

KAATSHEUVEL – Het probleem van overlast door rondhangende jeugd is niet meteen opgelost door het het plaatsen van een hek rondom een deel van het schoolterrein van De Kinderboom in Kaatsheuvel. Dat was de duidelijke boodschap van de commissie Fysieke Omge­ving en Milieu. De gemeente moet er alert op zijn dat het probleem zich nu niet naar andere plekken verplaatst.

Bij De Kinderboom is om een klein deel van het schoolplein een hek geplaatst. Buiten schooltijd is dit nu verboden terrein. Door de­ze maatregel moet een einde ko­men aan de al jaren durende over­last voor school en omwonenden. De overlast varieerde van onder meer voetballende jeugd tot zaken als vandalisme, herrie en rotzooi.

Dinsdagavond boog de commissie Fysieke Omgeving en Milieu zich over het besluit om een deel van het schoolterrein van De Kinder­boom te ‘onttrekken aan de open­baarheid’. Een aantal partijen was verbaasd dat het hek er blijkbaar al staat, terwijl de politieke discussie hierover nog niet eens gevoerd was. Wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen) zei niet op de hoogte te zijn dat het hek al ge­plaatst is. „Maar als dat zo is, dan is er wat te voortvarend te werk ge­gaan”, zo meende hij.

Volgens directeur John Arts van De Kinderboom is toch echt in sa­menwerking met gemeente en po­litie besloten om het hek zo snel mogelijk te plaatsen. „Eigenlijk was het plan om dit al voor oud en nieuw te doen. Maar het werk is wat vertraagd en daarom is het hek vorige week geplaatst.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster