Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 27, 2011

Kaatsheuvels tonpraoten weer in de lift


Berrie Timmers
Kaatsheuvel – Het Kaatsheuvels tonpraten in de Werft heeft komend weekend weer een debutant. Daarmee komt het aantal deelnemers uit het dorp zelf weer op vier. De geboren Kaatsheuvelnaar Berrie Timmers(52) kuipt voor het eerst in de huid van Pa Ling. (“Niet te verwarren met Tjeu La Ling, de ex-voetballer”).

Het typetje dat hij brengt is authentiek. De tekst heeft hij zelf geschreven. “Een beetje van Maggie een heel veel van mezelf”, zegt hij met een guitig gezicht. Helemaal zonder ervaring is Timmers niet. Zo treedt hij regelmatig op bij feesten en partijen. “Ik wil de mensen altijd laten lachen”, zegt de debutant die voetreflextherapeut van beroep is.

Timmers werd ontdekt door de ervaren sauwelaer Harrie Hens. Die zag hem een keertje optreden tijdens een feestje en wist hem over te halen om deel te nemen aan de tonpraotclinic van Thoe Weijters. “Van die ervaren coaching heb ik veel opgestoken, want in de ton staan is toch heel iets anders dan een optreden op een feestje”, aldus Timmers die er klaar voor is.

Organisator Lia Leemans is blij met de deelname van de debutant. “De belangstelling van Kaatsheuvelnaren om in de ton te gaan staan heeft een paar jaar in het slop gezeten. Maar het aantal staat nu weer op vier en we zitten echt weer in de lift”, aldus Leemans. Momenteel wordt hard gewerkt aan het decor. Het bestaande decor, waarop de syline van Kaatsheuvel is geschilderd is door de sloop van het gemeentehuis en de steigers om de Sint Janskerk gedateerd.

De Kromme Noten die de muzikale omlijsting verzorgen treden op in een nieuwe outfit. Volgens Leemans is de muziek gelinkt aan buut van de tonpraoters.

Naast Timmers die beide avonden als eerste in de ton stapt treden verder nog op: Wilma Brekelmans, Willie Peters, Peter Snoeren, Ton van Iersel en Peter Ritsema. De presentatie is in handen van Monique van Gorp. Na afloop is er in de foyer een ‘meet and greet’ met de tonpraoters. De zaterdagavond is uitverkocht. Voor vrijdagavond zijn nog kaarten verkrijgbaar bij de Werft en benzinestation Ekelschot. Kaarten kosten 8,50 euro.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen