Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, januari 29, 2011

Kaatsheuvelnaar al genoeg gestraft voor dramatisch motorongeluk A2’

ARNHEM – Op 31 juli 2009 knalde op de A2 bij Kerkdriel een motor­rijder uit Kaatsheuvel achterop een busje. Zijn zieke vader zat ach­terop, zoals zo vaak als de twee uit rijden gingen. Vader overleefde het ongeluk niet. Hij overleed in het ziekenhuis.Gisteren moest de 53-jarige zoon uit Kaatsheuvel zich voor de recht­bank in Arnhem verantwoorden. Het Openbaar Ministerie (OM) eis­te een voorwaardelijke rij-ontzeg­ging van een jaar, wegens het ver­oorzaken van een ongeluk met do­delijke afloop. Het OM vroeg niet om een boete of werkstraf. „ Het verlies van z’n vader is al de zwaarste straf die hij kon krijgen”, oordeelde de officier van justitie.

De motorrijder was tijdens de zit­ting zichtbaar geëmotioneerd. Toch wist hij de rechtbank gede­tailleerd uit te leggen wat er op die 31e juli was gebeurd.

Nadat hij zijn vader had opge­haald in Tilburg, belandden ze bij Kerkdriel in een file vanwege weg­werkzaamheden. De motor kon geen kant op omdat ze in een om­leiding tussen twee vangrails inza­ten. Toen het busje voor hem op­trok, deed de motorrijder dat ook. Hij hield zo’n vier à vijf meter af­stand. De file leek zich op te los­sen en hij reed ongeveer vijftig ki­lometer per uur. „Wil je een snoep­je, jongen?” vroeg zijn vader toen. Die duwde hij in de mond van zijn zoon. Maar daarvoor moest de bestuurder zijn hoofd iets draaien. En juist toen moest het busje een noodstop maken. De motorrijder zag dit te laat, knalde achterop het busje en viel linksom op de weg. De 53- jarige kwam er vanaf met twee gebroken duimen, maar het ongeluk werd zijn vader fataal.

De officier van justitie beschuldig­de de man uit Kaatsheuvel van on­oplettend en onachtzaam rijge­drag omdat hij niet voldoende af­stand had gehouden en omdat hij was afgeleid. Zijn advocaat stelde dat de 53-jarige juist wél had opge­let. „Hij hoefde zijn hoofd nauwe­lijks te draaien”, zo hield hij de rechters voor. „Bovendien zag hij dat hij moest remmen en heeft dat ook gedaan.” De verdediging pleit­te voor vrijspraak.

Uitspraak over twee weken.