Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, januari 29, 2011

Een forse tegenvaller dreigt voor De Els II

KAATSHEUVEL – Het grote bouw­plan De Els II in Kaatsheuvel dreigt een flinke financiële tegen­valler te worden voor de gemeente Loon op Zand. Van de verwachte opbrengsten van vier ton lijkt niets meer over. De gemeente hoopt nu ongeveer quitte te spe­len met de kosten, maar er liggen nog de nodige financiële risico’s op de loer. „Het project is veel in­gewikkelder dan eerder gedacht”, aldus wethouder Ruud van Eijke­ren (Pro3). Dat komt vooral door de aanwezigheid van bedrijven in het bewuste gebied van De Els II. De gemeente worstelt met hinder­cirkels en milieuproblematiek.

Het plan De Els II behelst de bouw van een kleine 190 wonin­gen in het gebied tussen de Gast­huisstraat, Marktstraat en de woonbuurten Heikant en de Els I in Kaatsheuvel. Het appartemen­tencomplex De Molière, ook on­derdeel van De Els II, is inmiddels klaar. Maar de verdere ontwikke­ling van De Els II verloopt stroef.

Aan het plan wordt al jaren ge­werkt. De situatie op de woning­bouwmarkt is ondertussen flink veranderd, ook door de economi­sche crisis. De initiatiefnemers Pep­ping Bouw en WSG willen in ie­der geval blijven bouwen. Maar de overeenkomst met de gemeente Loon op Zand is inmiddels wel aangepast, en het financiële plaatje ziet er voor de gemeente nu plots veel minder gunstig uit.

Om het hele plan te realiseren, zal een oplossing gevonden moeten worden voor de bedrijfsactivitei­ten in het gebied. Ten noorden van De Els II, bij de Gasthuisstraat en Marktstraat, liggen de ‘rode hal­len’ met daarin meerdere bedrijfs­activiteiten. Hier mag in de omge­ving voorlopig niet gebouwd wor­den met het oog op milieuwetge­ving en ‘hindercirkels’.

De gemeente ziet de bedrijfsactivi­teiten het liefst verhuizen. Niet al­leen voor De Els II maar ook voor de leefbaarheid van de directe om­geving, stelt ze. Maar de onderhan­delingen met de eigenaar van de grond en de hallen zijn tot dusver op niets uitgelopen. „ De wensen liggen ver uit elkaar”, aldus de ge­meente. „ Zowel financieel als ruimtelijk.”

De politiek toonde zich deze week verbaasd en bezorgd over de flink bijgestelde financiële cijfers rond De Els II. Bij bouwproject De Hooivork in De Moer bleken de voorbereidingskosten ook al veel hoger dan verwacht: geen 280.000 maar 440.000 euro. Met nog een aantal grote bouwprojecten in aan­tocht riep de politiek op tot zorg­vuldige ramingen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster/ JG

2 Comments:

Blogger bram said...

deze hindercirkels waren in 2006/2007 bij gemeente en pepping uitgebreid bekend en maakten toen deel uit van het overleg

30 januari, 2011  
Blogger bram said...

De hindercirkels waren in 2007 al bekend bij de gemeente en waren toen al onderdeel van nader onderzoek. Bij de planvorming die toen plaats vond werd al uitgegaan van deze cirkels en de toen geldende voorwaarden.

30 januari, 2011  

Een reactie posten

<< Home