Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 09, 2011

Ophef rond vol bouwplan in De Moer

DE MOER – Het bouwproject De Hooivork II houdt de gemoederen in het dorp De Moer bezig. Een groep bewoners van de huidige Hooivork I heeft scherpe kritiek op de handelswijze van de ge­meente Loon op Zand. Volgens de bewoners voert het college geen se­rieus overleg met betrokkenen over de veelbesproken bouwplan­nen in De Moer. Verder zijn ze niet te spreken over de brief die ze van de gemeente Loon op Zand hebben gekregen. De groep bewo­ners vindt de inhoud daarvan ‘inti­miderend van toon’.

Al jaren leven plannen voor de bouw van woningen in het plan Hooivork II. Het project behelst de bouw van zo’n dertig woningen. Het college verwachtte weinig dis­cussie over dit bouwplan in De Moer en wees daarbij op de luide roep om meer huizen in het klei­ne dorp.

Maar het loopt allemaal toch an­ders. Een groep bewoners van de huidige Hooivork I zegt de plan­nen voor woningbouw in De Moer zeker niet te willen dwarsbo­men, maar heeft wel grote moeite met het huidige ontwerp van de Hooivork II. Het wordt een te vol­le wijk met te weinig groen, zo is hun vrees. De betrokken bewo­ners hebben daarom een alterna­tief plan ingediend.

In een brief geeft de gemeente aan op enkele punten de bewoners te­gemoet te willen komen: meer par­keerplaatsen in Hooivork I en II, wat minder woningen en een ruimere brandgang. Maar volgens de groep bewoners van de Hooi­vork I gaat het om kleine wijzigin­gen en gaat het college helemaal niet inhoudelijk in op het alterna­tieve plan.

In haar brief laat de gemeente er geen misverstand over bestaan dat de tijd van onderhandelen nu wel voorbij is. „Dit voorstel doen wij u gestand tot drie werkdagen na dag­tekening van deze brief”, schrijft ze. „Verdere onderhandeling is niet meer mogelijk.”

Volgens de bewoners heeft wet­houder Jacques Broeders (Gemeen­tebelangen) met geen woord ge­rept over deze brief, toen de bouw­plannen in De Moer laatst bespro­ken werden in de commissie Fysie­ke Omgeving en Milieu.

„Natuurlijk wist de wethouder toen al dat verdere onderhande­ling niet meer mogelijk is en een brief hierover de deur uit zou gaan”, schrijven de verontwaardig­de bewoners in een brief aan ge­meente, gemeenteraad en woning­corporatie Casade. „ De heer Broe­ders hield hierover echter zijn ka­ken stijf op elkaar en liet de com­missie in zijn ogen maar wat aan­kletsen.” Volgens hen wordt het tijd om iemand nu eens goed de oren te wassen.

De bewoners hopen dat de poli­tiek zich mengt in de discussie over de bouwplannen in De Moer. „We zijn nog steeds bereid om in goed overleg te komen tot een voor alle partijen aanvaardbaar plan”, stellen ze.

De gemeente Loon op Zand heeft gisteren nog niet gereageerd op de brief van de betrokken bewoners.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster