Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 09, 2011

Rechter wijst bezwaar Delta over gunning af

LOON OP ZAND - Energiebedrijf Delta heeft tevergeefs bezwaar gemaakt tegen het besluit van vier gemeenten in de regio om de verwerking van groenafval niet aan het Zeeuwse bedrijf te gunnen. Het gaat om Dongen, Gilze en Rijen, Loon op Zand en Waalwijk.

De voorzieningenrechter stelde het energiebedrijf in het ongelijk. In eerste instantie kreeg Delta een deel van de opdracht toegewezen: de verwerking van fijn groenafval. De gunningsprijs was ruim 3,5 ton. Twee weken later viel er echter een brief op de mat in Terneuzen: de gemeenten hadden zich bedacht. Op de locatie die Delta in beeld had voor de verwerking (Industrieweg 77 in Waalwijk) waren niet de juiste vergunningen aanwezig.

Daarom hadden de gemeenten besloten de verwerking van het fijne afval te gunnen aan Van Iersel in Biezenmortel. De rechter concludeerde dat de gemeente terecht op de gunning terug kwam. Waalwijk en co baseerden zich namelijk op een brief van de provincie, en dat is op dit gebied het bevoegd gezag. Delta moet nu de proceskosten (bijna 1500 euro) vergoeden aan de gemeente.