Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 09, 2011

‘ Pro3 toont veel te weinig lef’

LOON OP ZAND – Cees van de Ven is ‘teleurgesteld’. Als fractievoorzit­ter van GroenLinks was hij groot voorstander van de oprichting van de nieuwe progressieve partij Pro3 in Loon op Zand. Volgens hem moest er een frisse wind gaan waaien in de politieke arena in Loon op Zand. Zijn verwachtin­gen waren dan ook hoog gespan­nen toen GroenLinks en PvdA vo­rig jaar opgingen in Pro3. Maar am­per een jaar later is zijn enthousias­me flink getemperd nu hij de poli­tiek vanaf de zijlijn volgt.

„ De partij toont veel te weinig lef”, stelt hij. „ Ze durft de vingers niet te branden aan gevoelige kwesties.” Volgens hem heeft dit waarschijnlijk te maken met het feit dat Pro3 nu deel uitmaakt van de coalitie met Gemeentebelangen en Lijst Loon op Zand. „Dat vind ik geen goede zaak. Dat is nu juist oude politiek.” Hij wijst bijvoor­beeld op het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. De voormalige op­positiepartijen PvdA en Groen-Links waren altijd zeer kritisch over de financiële risico’s van dit miljoenenproject. Voor Pro3 was dit één van de belangrijkste verkie­zingspunten. „Maar nu stelt de VVD vragen over dit onderwerp”, concludeert Van de Ven.

Hij vindt ook dat de PvdA een wel erg overheersende rol speelt bij het beleid van Pro3 en GroenLinks wat ondergesneeuwd wordt. De kritiek is voor hem geen reden het lidmaatschap bij Pro3 op te zeg­gen. „Dat zou wel erg snel zijn.”

Fractievoorzitter Peter Flohr (voor de verkiezingen voorman van de PvdA) lijkt niet echt verbaasd over de kritiek van Van de Ven. „ Je kent Cees.” Hij deelt de kritiek niet. „Maar ik ga daar niet via de krant met Cees over praten.” Vol­gens hem is Pro3 nog altijd ‘posi­tief kritisch’, ook als het gaat om het Bruisend Dorpshart. „ Maar we geven het college wel de tijd om al­les goed op een rij te zetten.”

Flohr vindt dat wel degelijk iets is veranderd sinds Pro3 in de coalitie zit. „ De communicatie is verbeterd en procedures zijn transparanter. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets niet goed. Maar veranderingen kosten tijd.”

Bron Brabants Dagblad: Auteur Michel Koster