Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 19, 2011

Deel top WSG stapt op na kritiek op dubbelrol

KAATSHEUVEL – Het blijft onrustig bij de regionale woningcorporatie WSG. Voorzitter Frank Staal en commissarissen Jan Wijsman (vi­ce- voorzitter) en Theo Schneijden­berg hebben zich met onmiddellij­ke ingang teruggetrokken als lid van de raad van commissarissen (rvc). Ze hebben dit besluit dins­dagavond genomen na aanhouden­de kritiek op hun dubbelrollen. Zo is Staal directeur van De Riet­horst- Stromenland, een zorgorga­nisatie waar WSG veelvuldig za­ken mee doet. Wijsman zat in zo­wel de raad van commissarissen van WSG als in de raad van toe­zicht van Riethorst-Stromenland.

In een persverklaring laten de drie weten met hun terugtreden ‘rust en ruimte te willen creëren voor de woningcorporatie’. „De afgelo­pen weken ging veel aandacht uit naar de verschillende functies die de leden van de rvc bekleden. De rvc-leden hebben altijd volledig achter hun werkwijze gestaan, maar willen met dit besluit de aan­dacht weer terugleggen bij de kern: de toekomst van WSG en het belang van de huurders en de belanghebbenden.” Ton Lensen is met onmiddellijke ingang aange­steld als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Hij was burgemeester van Emmen, wet­houder Volkshuisvesting in Den Bosch en directeur woningbouw en stadsvernieuwing bij VROM.

Peter Ruigrok werd vorige maand interimbestuurder bij WSG na het aftreden van Kaatsheuvelnaar Peter Span als directeur- bestuur­der. Hij is druk doende met een plan om de toekomst van de wo­ningcorporatie veilig te stellen. WSG is bij tal van grote projecten in deze regio betrokken, zoals het Bruisend Dorpshart in Kaatsheu­vel. Ruigrok bestempelt het opstap­pen van de drie leden van de raad van commissarissen als ‘een per­soonlijk drama.

„ Maar ik begrijp deze stap wel.”

Bron: Brabants Dagblad