Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, mei 20, 2011

Nightliner pas diep in de nacht vol

LOON OP ZAND -De uitgaande jeugd heeft de nieuwe nachtbus tussen Tilburg enWaalwijk al ont­dekt. Wel kiezen verreweg de meeste jongeren voor de laatste rit van de Nightliner: zaterdagnacht om 3.30 uur. De belangstelling is een stuk minder voor de bussen die om 1.30 en 2.30 uur ‘s nachts vertrekken. Deze zijn nog te leeg.

De Nightliner, lijn 350, maakte 16 april z’n eerste rit van Tilburg naar Waalwijk, met stops in Loon op Zand, Kaatsheuvel en Sprang- Ca­pelle. Vooral vanuit de gemeente Loon op Zand is jaren geroepen om de nachtbus. De proef met de Nightliner is voorlopig voor een jaar. Daarna wordt gekeken of de bus op de weg blijft.

Voor de laatste rit van de Nightli­ner om 3.30 uur ‘s nachts hoeft weinig reclame meer gemaakt te worden. Volgens een woordvoer­der van vervoersbedrijf Veolia pak­ten de afgelopen weken steeds een dikke honderd mensen op dit tijd­stip de Nightliner. Het is de vraag of iedereen straks nog meekan als de belangstelling fors toe blijft ne­men. De inzet van een tweede Nightliner op dezelfde tijd kan een oplossing zijn, maar kost veel extra geld.

Maar voorlopig is de discussie hier­over nog niet aan de orde. Bij de twee ritten van 1.30 en 2.30 uur ‘s nachts blijft het aantal passagiers voorlopig steken op tien tot vijf­tien. De Nightliner moet daarom ook meer onder de aandacht ge­bracht worden van mensen die het op een zaterdagavond minder laat willen maken.

Bron: Brabants Dagblad door Michel Koster