Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 06, 2011

Dag van de waarheid voor WSG

GEERTRUIDENBERG - De in financiƫle moeilijkheden verkerende WSG presenteert woensdag de jaarcijfers 2010. Die moeten duidelijk maken hoe de woningcorporatie er op dit moment voorstaat.
Interim-bestuurder Peter Ruigrok heeft ook al een eerste schifting gemaakt als het gaat om de toekomstige projecten die worden afgestoten naar andere ontwikkelaars. Het totale plaatje ontbreekt nog, laat woordvoerder Diana Coolegem van WSG weten. "De verwachting is dat we dat pas in september hebben."

Ruigrok heeft eerder een onderhoud gehad met wethouder Jan van Meggelen over de WSG-projecten in de gemeente Drimmelen. Op verzoek van Van Meggelen wordt de gemeenteraad woensdagavond tijdens een besloten bijeenkomst bijgepraat over de stand van zaken.

In maart dit jaar trad toenmalig directeur Peter Span 'in goed overleg' met de raad van commissarissen van WSG terug. Zijn taken werden toen tijdelijk overgenomen door voorzitter Frank Staal van de raad van commissarissen. Een paar weken later werd Peter Ruigrok aangesteld om orde op zaken te stellen bij WSG. Staal zegde zijn WSG-functie op na voortdurende kritiek op zijn dubbelfunctie. Hij is namelijk ook directeur van De Riethorst Stromenland, waarmee WSG zakendoet.

Bron: BN de Stem