Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 05, 2011

Efteling begonnen met bouw superfontein Aquanura

KAATSHEUVEL - Attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel heeft dit weekend de aftrap gegeven voor de bouw van de grootste fonteinshow van Europa: Aquanura. De jubileumattractie wordt voor 17 miljoen euro gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Water Entertainment Technologies, kortweg WET. Aquanura moet volgend jaar klaar zijn, als de Efteling haar zestigste verjaardag viert.

In de spectaculaire watershow staan elementen als water, vuur, muziek en licht centraal. De show wordt een sprookjesachtig waterballet van ongeveer tien minuten. In de toekomst zal Aquanura ook verschillende andere watershows op de Vonderplas vertonen.

Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, reageert enthousiast op de start van de samenwerking: "60 Jaar Efteling is een mijlpaal die we graag vieren met een jubileumattractie die bezoekers kunnen bekijken en beleven aan het einde van hun dag Efteling. Al 59 jaar staat de Efteling garant voor de mooiste jeugdherinneringen, met Aquanura voegen we straks een prachtige herinnering toe."

Leverancier WET is pionier op het gebied van waterontwerp en -technologie en heeft al veel vooraanstaande projecten, waaronder de 'Bellagio fontein' in Las Vegas en de 'Dubai fontein' in het Midden-Oosten op zijn naam staan.

Algemeen directeur van WET, Mark Fuller, kijkt erg uit naar het project: "Samen met de Efteling realiseren wij in amper een jaar tijd één van de drie grootste fonteinenshows ter wereld. De thematische touch die de Efteling toevoegt aan het ontwerp van de fontein is voor ons ongekend. We zijn verheugd deel uit te maken van dit historische moment."