Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 28, 2011

Hulpdiensten zoeken uur naar montainbiker in de Duinen

Kaatsheuvel - De politie is donderdagavond in de Loonse en Drunense Duinen een uur op zoek geweest naar een mountainbiker. Met meerdere politieauto's en een politiemotor trokken de hulpverleners rond half 10 de bossen in. Naarmate het later werd werd het ook steeds donkerder in de bossen.

Na een flinke wandeling van een paar kilometer werd de man diep in het bos gevonden door agenten. Hij was gevallen en had zijn sleutelbeen gebroken. Omdat de plek van de valpartij niet met de auto bereikbaar was, moest de politie improviseren om de mountainbiker uit de bossen te krijgen. Nadat een soort mitella was aangelegd, is de man op zijn fiets gezet en door de agenten naar de rand van het bos geduwd. Daar stond een ambulance te wachten. De man is vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bron 112Kaatsheuvel.

Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat mensen alleen de bossen intrekken zonder GPS en telefoon. Deze man heeft het er goed van afgebracht, maar voor hetzelfde geld is het een ernstig ongeval en weten de huldiensten hem niet te vinden. Zeg dus niet dat U niet gewaarschuwd bent.