Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 22, 2011

CDA Loon op Zand peilt behoefte aan meer koopzondagen

LOON OP ZAND – De CDA-fractie in de gemeenteraad van Loon op Zand wil de opvatting van de burgers weten over de openstelling van winkels op zondagen.

Aanleiding is de discussie die in de gemeente door verschillende partijen wordt gevoerd over toepassing van het toeristisch regime krachtens de nieuwe Winkeltijdenwet. De gemeenteraad heeft besloten ondernemers in de gelegenheid te stellen tot en met 4 september een pilot (proef) uit te voeren. De pilot ging zondag 17 juli in.

Gedurende de proefperiode wordt door de ondernemersverenigingen de impact van de extra koopzondagen op het aantal bezoekers en hun bestedingen gemeten. Ook wordt onderzocht in welke periodes de algemene zondagsopenstelling gewenst is onder de ondernemers.

Op voorhand vraagt het CDA zich af of alle kernen binnen de gemeente Loon op Zand wel een toeristisch imago hebben, met uitzondering van attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel en het Nationale Park Loonse en Drunense Duinen.

Vragen van het CDA:
Zijn de huidige 12 koopzondagen voldoende?
Moet elke zondag gedurende het hele jaar door winkelopenstelling mogelijk zijn?
Mogen winkels alleen in het hoogseizoen (mei tot en met september) op zondag open zijn?

Mogen supermarkten op alle zondagen vanaf 16.00 uur open zijn?

Reacties
Reageren kan, liefst voor 1 augustus, via info@cdaloonopzand