Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 21, 2011

Loon op Zand gaat snippergroen inventariseren

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand heeft het Kadaster opdracht gegeven om alle versnipperd liggend stukjes groen in de gemeente Loon op Zand in kaart te brengen. Het gaat hierbij om stukjes grond die naast een woning liggen en door bewoners zijn ‘íngepikt’.

Maar ook de kleine stukjes grond die voor woningen liggen en nog eigendom zijn van de gemeente worden in kaart gebracht. Volgens wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen) wil de gemeente aan de hand van de rapportage van het Kadaster bekijken of sommige stukjes grond niet verkocht kunnen worden. “Dat bespaart ons weer onderhoud van het openbaar groen”.

Volgens de wethouder worden nu de versnipperde stukjes groen deels al onderhouden door bewoners. Andere bewoners doen niets aan het onderhoud. Volgens burgemeester Luijendijk is de opdracht aan het Kadaster niet verstrekt om handhavend op te treden. “Maar als uit de inventarisatie blijkt dat mensen een stuk grond ‘íngepikt’ hebben, dan zullen we dat zeker terug vorderen”. Het Kadaster verwacht minstens drie maanden nodig te hebben voor de inventarisatie.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen