Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 15, 2011

Proef met extra koopzondagen start dit weekeinde al in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – De proef met extra koopzondagen start komend week­einde al in Kaatsheuvel. Winkel­iers mogen tot en met 4 septem­ber hun zaak ook op zondag ope­nen. Uit een peiling van winke­liersvereniging Kaatsheuvel blijkt een nipte meerderheid (51,5 pro­cent) van de winkeliers vóór de proef. Niet alle voorstanders zul­len overigens zelf hun deuren op zondag open gooien.

Piet den Hartog, voorzitter van winkeliersvereniging Kaatsheuvel, verwacht dat zo’n tien tot vijftien winkels in het dorp de komende weken ook daadwerkelijk op zon­dag open zijn. Het gaat waarschijn­lijk vooral om supermarkten en mogelijk winkels in De Hoofd­poort. Den Hartog is zelf exploi­tant van de Albert Heijn in Kaats­heuvel en wil zijn zaak de komen­de acht weken in ieder geval iede­re zondag openen. Bedrijventerrei­nen De Kets en Rechtvaart vallen overigens buiten het gebied waar de proef wordt gehouden.

Tijdens de acht weken durende pi­lot wordt onder meer gelet op het aantal bezoekers en hun bestedin­gen. In oktober gaan gemeente en ondernemersverenigingen de proef evalueren. De resultaten wor­den betrokken bij de verdere dis­cussie over een eventuele uitbrei­ding van de koopzondagen.

Het is overigens nog niet bekend of de proef met de extra koopzon­dagen ook in het dorp Loon op Zand gaat lopen. Daar moet nog een peiling onder winkeliers wor­den gehouden. De proef gaat pas door als een meerderheid van de winkeliers (51 procent) instemt met de uitvoering van de pilot.


Bron: Brabants Dagblad