Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 07, 2011

Nieuwe regels voor eigen bijdrage rechtsbijstand

Kaatsheuvek - Personen die gebruik maken van de diensten van een advocaat moeten daarvoor een eigen bijdrage betalen. Sinds 1 juli 2011 zijn de regels veranderd over de eigen bijdrage voor rechtsbijstand. Wie eerst naar het Juridisch Loket gaat in plaats van naar een advocaat betaalt 50 euro minder aan eigen bijdrage. Wie echter zelf naar een advocaat gaat, heeft geen recht op deze korting.

Het Juridisch Loket geeft gratis advies op juridische vragen. Is het probleem wat ingewikkelder, dan verwijst het Juridisch Loket door naar bijvoorbeeld een bemiddelaar, maatschappelijk werk of advocaat.

Voor de eigen bijdrage rechtsbijstand kon men al bij de ISD Midden-Langstraat bijzondere bijstand aanvragen. In verband met de wijziging van de regels zal alleen bijstand worden verleend voor het (lagere) bedrag aan eigen bijdrage dat men verschuldigd is als eerst het Juridisch Loket is geraadpleegd.