Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 20, 2011

Loonse winkeliers gooien deuren nog niet open

Loon op Zand - De proef met extra koopzondagen gaat voorlopig nog niet van start in het dorp Loon op Zand. Volgens Siem de Ridder van de Loonse On­dernemersvereniging is het te kort dag om alles op zo’n korte termijn geregeld te krijgen. Bovendien is het nog zeer de vraag of onder de winkeliers in Loon op Zand vol­doende steun bestaat voor de proef met de koopzondagen.

De Ridder sluit niet helemaal uit dat de pilot misschien later wel van de grond komt, maar dan moet eerst een meerderheid van de win­keliers (51 procent) voor de uitvoe­ring van de proef zijn. In Kaatsheuvel is de proef al wel ge­start. Daar mogen winkeliers tot en met 4 september iedere zondag open gaan. Tot dusver maken voor­al de supermarkten van die moge­lijkheid gebruik. De resultaten van de proef worden meegenomen bij de verdere discussie over de uit­breiding van de koopzondagen.