Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juli 16, 2011

Opvolging van Wim Aussems lastig verhaal

KAATSHEUVEL – Het vinden van een opvolger voor de in Loon op Zand opgestapte wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) blijkt lastig. Volgens bestuursvoor­zitter Jan Verstijnen van Gemeen­tebelangen zijn er nog wel enkele kandidaten, maar is ook al een aan­tal afgevallen.

Eén van de opties is ook om de va­cature na het vertrek van Aussems niet of deels in te vullen. Zo’n op­lossing betekent een besparing voor de gemeente Loon op Zand, die met forse financiële proble­men worstelt. Aan de andere kant ligt veel werk te wachten op het ge­meentebestuur.

Verstijnen benadrukt dat wat dat betreft nog geen enkele beslissing is gevallen en dat hierover ook overleg nodig is met andere par­tijen. Ondertussen gaat de zoek­tocht naar een opvolger van Aus­sems door. De kandidaten liggen niet voor het oprapen, merkt Ver­stijnen. „Veel mensen met de ge­wenste kwaliteiten hebben vaak een goede baan die ze niet zomaar opgeven.” De kans dat iemand uit de huidige gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen de nieuwe vierde wethouder wordt, lijkt klein.

Aussems stapte eind vorige maand als wethouder op, omdat hij het vertrouwen miste van een deel van gemeenteraad en college.

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Is ex gemeentenbelanger Cees Smulders misschien een optie.Dat is iemand met een nuchter boerenverstand.Ook is hij iemand zonder de gebruikelijke poe ha die eigenlijk niet thuis hoort in de politiek.Kortom hij kan met weinig financiele middelen veel realiseren door veel te doen en weing te praten (oreren).

17 juli, 2011  

Een reactie posten

<< Home