Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 20, 2011

Buurt vreest ‘uitgekleed’ dorpshart

KAATSHEUVEL – De financiële pro­blemen van de gemeente Loon op Zand mogen niet leiden tot een ge­heel uitgekleed centrumplan in Kaatsheuvel. Dat stellen omwonen­den van het Marktplein. Zij vrezen anders straks een dorpshart te krij­gen, „ het aanzien van Kaatsheuvel onwaardig.” In een brief aan het college vraagt de bewonersgroep Markt Kaatsheuvel & Omgeving mee te mogen praten over de plan­nen. En dat zo spoedig mogelijk.

Volgens woordvoerster Anne van Beek-Laros hebben de omwonen­den uit de krant moeten verne­men dat er voor het dorpshart een nieuw plan in de maak is. Eind september moet meer duidelijk zijn over de mogelijke aanpassin­gen van het project Bruisend Dorpshart. „ Het is voor ons dus nu heel kort dag”, aldus Anne van Beek.

Wethouder Jacques Broeders (Ge­meentebelangen) vindt het te vroeg om nu al met bewoners over eventuele aanpassingen van het plan te praten. „Er is namelijk nog niets concreets te melden”, stelt hij. „We zullen de mensen zo goed mogelijk informeren over nieuwe ontwikkelingen.”

De gemeente worstelt in ieder ge­val nog altijd met de hoge kosten van het dorpshart. De ambities moeten bijgesteld worden vanwe­ge een dreigend tekort op het ac­commodatiebeleid. Mogelijk gaat de bouw van een volwaardig ge­meentehuis of nieuw multifunctio­neel centrum (Carré) niet door, maar wordt gekozen voor de bouw van één Gemeenschapshuis met daarin gemeentelijke én socia­le- culturele functies.

De bewonersgroep wil niet leven met een bouwplan dat geheel ‘door de gemeentelijke boekhou­der’ is uitgekleed, schrijft ze in de brief. „ Misschien kan het college, in uw nieuwe samenstelling (na het opstappen van wethouder Wim Aussems, red.) en in een ge­heel nieuwe situatie alsnog reke­ning houden met eerder gedane beloften en beter kijken naar onze alternatieven.”

De oorspronkelijke plannen voor het dorpshart leidden eerder al tot bezwaren van omwonenden. Zo lag met name het ontwerp en de omvang van het Carré gevoelig. Ook is al vaak gepleit voor een open plein, dat niet omringd wordt door grote gebouwen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Die bewoners hebben gelijk.Maar ik denk dat door het zomer reces tot begin september(alleen ambtenaren en politici hebben zo'n vakanties)er geen fluit gebeurd.Dus weer achterstand in het verwezenlijken van de wel of niet bestaande plannen.Broeders kan het mooi vertellen maar zijn verhaal deugd niet;zal komende twee maanden ook weinig doen als ex onderwijzer die dus ook gewend was aan super lange vakanties!

20 juli, 2011  

Een reactie posten

<< Home