Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 21, 2011

Claim dreigt voor vorige bestuurders van WSG

GEERTRUIDENBERG - Boven het hoofd van de (voormalige) leden van de raad van commissarissen en oud-directeur van WSG zweeft nog altijd een schadeclaim. De bestuurders hebben over het afgelopen boekjaar geen decharge (kwijtschelding) gekregen.
In 201o boekte WSG een recordverlies van 63,6 miljoen euro. Een onlangs ingesteld onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de oud-directeur en de raad van commissarissen iets valt te verwijten in de totstandkoming van dit resultaat. Mocht dat zo zijn, dan is het niet uitgesloten dat er een schadeclaim wordt ingediend tegen de bestuurders.

Dat zo'n claim niet ondenkbaar is, bleek woensdag. Woningstichting Servatius uit Limburg wil zestig miljoen euro verhalen op een oud-bestuurder en de raad van toezicht. De corporatie houdt hen verantwoordelijk voor het fiasco rondom het project 'Campus Maastricht'. Oud-bestuurder Verzijlbergh zou 'enorm' risicovolle verplichtingen zijn aangegaan.

Interim-bestuurder Peter Ruigrok van WSG laat weten dat hij lopende het onderzoek hierover geen mededelingen doet.

Bron: BN de STEM

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Voor heel veel gepleegde minder zware economische delicten krijg je een gevangenisstraf.Ben nieuwsgierig hoe het af gaat lopen met de oud directeur en commissarissen van WSG. 60 millioen euro lijkt mij niet niets,vooral ook omdat het geld van de samenleving is.

23 juli, 2011  

Een reactie posten

<< Home