Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 21, 2011

WSG wil Riethorst afstoten

WASPIK – Woningcorporatie WSG in Geertruidenberg is ‘ in vergevor­derd overleg’ met een andere cor­poratie om het woonzorgproject de Riethorst in Waspik over te ne­men. „ De Riethorst staat boven aan onze lijst van projecten met een grote maatschappelijke waar­de. We willen dat het zo snel mo­gelijk wordt afgemaakt”. Dat beves­tigt interim-bestuurder Peter Ruig­rok vanWSG.

De woningcorporatie verkeert in grote financiële problemen als ge­volg van risicovolle grondtransac­ties in het verleden. Bestuurder Peter Span moest het veld ruimen. Ruigrok is aangesteld om schoon schip te maken. Ruigrok: „De Riet­horst is een van de projecten waar­van ik hoop dat ze snel weer op gang zijn. Zowel voor de bewoners als voor de heleWaspikse gemeen­schap moet er zo snel mogelijk hel­derheid komen. ” Volgens Ruigrok zal de nieuwe kandidaat, waarvan hij de naam niet wil noemen, het project ‘in principe’ onveranderd overnemen. „Er is geen reden voor ongerust­heid”, zegt hij over de gevoelens die leven bij de bevolking. „Dat be­tekent dat alles gebouwd gaat wor­den zoals wij het ontwikkeld heb­ben. Een woonzorgcentrum met daarnaast zestien woningen voor mensen die wat minder zorg no­dig hebben. ” Ruigrok verwacht dat er eind deze zomer, begin dit najaar, uitsluitsel is over een nieuwe kandidaat. „Die zal dan opdracht geven voor de sloop en nieuwbouw.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Marja Klein Obbink