Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juli 23, 2011

Minister: Kaatsheuvels klusbedrijf moet betalen

DEN HAAG/ KAATSHEUVEL – Minister Donner van Sociale Zaken is in ho­ger beroep naar de Raad van State in Den Haag gestapt om een Kaats­heuvels klussenbedrijf een boete te laten betalen van 28.000 euro voor het inzetten van zes Bulga­ren, die in Nederland niet moch­ten werken zonder tewerkstellings­vergunning.

De bestuursrechter in Breda ver­minderde de opgelegde boete tot 4.000 euro, omdat de Bulgaren die zonder tewerkstellingsvergunning bezig zijn geweest aan een verbou­wingsklus in Steenbergen niet door het Kaatsheuvelse klusbedrijf werden betaald, maar door een an­dere aannemer. Op één bouwvak­ker na waren de mannen geen werknemer van de Kaatsheuvel­naar, bepaalde de Bredase recht­bank.

Het ministerie van Sociale Zaken slaat het klusbedrijf niettemin aan voor de volle mep en vroeg don­derdag in Den Haag aan de Raad van State de uitspraak van de Bre­dase rechter van tafel te vegen.

Volgens het ministerie zijn de zes Bulgaren door het klussenbedrijf uit Kaatsheuvel ingeschakeld en is dat bedrijf wel degelijk verant­woordelijk voor het ontbreken van de tewerkstellingsvergunningen. In 2009 hield de Arbeidsinspectie een controle op de bouwlocatie in Steenbergen.

De 4.000 euro die het bedrijf moet betalen heeft te maken met een werknemer voor wie volgens de rechtbank wel terecht een boe­te is opgelegd. De ondernemer uit Kaatsheuvel vroeg de Raad van Sta­te donderdag op zijn beurt ook de­ze boete ongeldig te verklaren.

De Raad van State doet binnen zes weken uitspraak.

Bron: Brabants Dagblad