Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 26, 2011

Avondje bingo houdt de gemoederen in Kaatsheuvel behoorlijk bezig

KAATSHEUVEL – „Ik voel me ge­woon op straat gezet.” John van Krimpen steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Hij is de stuwende kracht achter de wekelijkse bingo van visclub De Berndijk. Jarenlang was Ons Café in Kaatsheuvel dé plek voor zijn bingo. Maar vanaf volgende week neemt een andere partij op maan­dagavond het stokje in Ons Café over. Alex Maas gaat namens voet­balclub VV Berkdijk de bingo draaien.

Volgens Van Krimpen moest hij halsoverkop een andere plek en dag voor zijn bingo zoeken. Buurt­huis Pannehoef aan het Ferdinand Bolplein wordt nu op dinsdag de nieuwe thuishaven voor de bingo van de visclub. „Maar kan dit zo al­lemaal maar?”, vraagt Van Krim­pen zich af. Exploitant André Ver­vers van Ons Café vindt alle ophef over de bingo vervelend, maar vol­gens hem schetst Van Krimpen een verkeerd beeld. „ Ons besluit kan voor hem echt geen verrassing geweest zijn”, stelt hij. Ververs wil niet te diep op de zaak ingaan. „ Ik ga niet met modder smijten. Maar John van Krimpen had overal com­mentaar op. Ook was niet ieder­een tevreden over de bingo, bij­voorbeeld als het gaat om het prij­zengeld.” Na de grote verbouwing van Ons Café zegt Ververs een an­dere vereniging de kans te willen geven om via de bingo de clubkas te spekken. „Dat is dus voetbalver­eniging Berkdijk geworden.”

Toch voelt Van Krimpen zich opzij gezet. „ Ik heb de bingo in Ons Ca­fé opgebouwd, kan na jaren op­eens vertrekken en laat een ge­spreid bedje achter.”

Volgens hem komen op zijn bin­go- avond toch vaak zo’n zestig à zeventig mensen af. „Ik hoop dat ze onze nieuwe plek ook weten te vinden. Er is onder hen in ieder ge­val grote verontwaardiging dat ik uit Ons Café moet.” Een aantal vas­te bingo- spelers op maandag laat inderdaad telefonisch weten het absoluut niet eens te zijn met de gang van zaken. Maar volgens Ver­vers is het verzet minder groot dan Van Krimpen stelt. „ Hij heeft mensen opgeroepen de krant te bellen. Daarbij schroomt hij niet personen zwart te maken.”

De nieuwe ‘bingo-man’ in Ons Ca­fé, Alex Maas, zegt het ook jam­mer te vinden dat op de ‘man wordt gespeeld’.

Beide partijen hebben in ieder ge­val wel hetzelfde doel: een succes maken van hun nieuwe bin­go- avond.

Bron:Brabants Dagblad auteur Michel Koster