Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 19, 2011

Groen licht voor bouw aan de Kasteelweide

LOON OP ZAND – Het college van Loon op Zand gaat akkoord met de bouw van acht woningen aan de Kasteelweide in Loon op Zand. Als het aan het college ligt verrij­zen aan de noordwand acht wo­ningen.

Volgens wethouder Ruud van Eij­keren (Pro3) voorzag het plan eerst in de bouw van zes wonin­gen. De ontwikkelaar heeft echter nog een stuk grond kunnen ver­werven. Door de woningen iets smaller te maken is het mogelijk geworden om acht woningen te realiseren.

Door in de breedte te bouwen ver­dwijnen de achtertuinen van de woningen aan de Kerkstraat, die nu grenzen aan de Kasteelweide, geheel uit het zicht. Om de Kasteel­weide niet te ontsieren door ‘blik’, wordt er onder de woningen een centrale parkeerkelder voor de be­woners gebouwd. Volgens wethouder Van Eijkeren is het ontwerp van de woningen ingetogen te noemen. De prijs van de woningen, die een dorps karak­ter uitstralen en een riant uitzicht bieden op de Kasteelweide, wordt volgens de Pro3-wethouder betaal­baar gehouden. Hij hoopt dat over een jaar met de bouw gestart kan worden.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen