Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 19, 2011

Verdachte scoutingleider (32) had verklaring van goed gedrag

KAATSHEUVEL – De 32- jarige man uit Gouda, van wie vorige week be­kend werd dat hij in juli is aange­houden wegens het bezit en ver­spreiden van kinderporno, had di­verse keren een Verklaring Om­trent het Gedrag (VOG) ingeleverd bij scouting Martin Luther King in Kaatsheuvel. Omdat hij nooit eer­der voor een zedendelict veroor­deeld is, kón hij deze ook overleg­gen. De affaire is hard aangeko­men bij de scouting in Kaatsheu­vel, vooral omdat deze organisatie zeer strenge protocollen heeft op­gesteld om uitwassen te voorko­men. Zo moet niet alleen een nieu­we vrijwilliger een VOG overleg­gen, maar ook als een vrijwilliger naar een ander niveau gaat moet deze de verklaring kunnen tonen.

,,Deze man is in twintig jaar door­gegroeid van jeugdlid naar staflid bij de scouting”, stelt een woord­voerder van de scouting.

De verdachte werd op 7 juli aange­houden.

De politie kwam hem op het spoor omdat hij een chatge­sprek gevoerd had met Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdam­se zedenzaak rond kinderdagver­blijf ‘t Hofnarretje. Naast zijn vrij­willigerswerk bij Scouting Martin Luther King was hij ook vrijwilli­ger bij Stichting Jeugdpret die elk jaar het jeugdvakantiewerk in Kaatsheuvel organiseert.

Bron: Brabants Dagblad door Bart Gotink en Jan in ‘ t Groen