Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 15, 2011

Buren weer naar rechter voor villa Mandemakers

DEN HAAG/ KAATSHEUVEL – Bewo­ners van de Rechtvaart in Kaats­heuvel, A. Maijers en M. van Kuijk, willen met een rechtszaak bij de Raad van State voorkomen dat de gemeente Loon op Zand een uit­breiding van de villa van Ben Man­demakers aan de Rechtvaart legali­seert. Van Kuijk verzet zich ook te­gen uitbreiding van de keuken­showroom naast zijn tuin die vol­gens hem illegaal is. De raad van Loon op Zand wil af van het al jaren slepende geschil over het aantal vierkante meters aan bijgebouwen van Mandema­kers die volgens Maijers en Van Kuijk alle regels overschrijden. Daarom is alles gelegaliseerd in een nieuw bestemmingsplan. „Het is heel moeilijk om aan te geven hoeveel bijgebouwen er bij de villa staan’’, zei een woordvoerder van de gemeente bij de Raad van Sta­te.

Daarom heeft Loon op Zand het hele complex van Mandema­kers als hoofdgebouw aangewezen. Daarmee is voor de raad de kous af. Maijers en Van Kuijk willen dat de Raad van State een streep zet door dit bestemmingsplan. De bij­gebouwenregeling geldt voor ieder­een, zeggen de twee die al vaker naar de Raad van State stapten.

Maijers verzet zich verder tegen het optrekken van de geluidsnor­men voor de Rechtvaart. De ge­meente heeft dit gedaan voor de ontwikkeling van bedrijventerrein De Kets-West II en toekomstige woningbouw aan de Sweensstraat. Daardoor komt er meer verkeer over de Rechtvaart. Maijers wil dat er stil asfalt op de Rechtvaart komt om het verkeersgeluid te ver­minderen, maar de gemeente vindt dat te duur.

Uitspraak binnen zes weken.
Bron: Brabants Dagblad