Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 21, 2011

Aanleg parkeerkelder is ‘duurder’

KAATSHEUVEL – De aanleg van een grote parkeerkelder bij het Brui­send Dorpshart in Kaatsheuvel lukt de gemeente vrijwel zeker niet voor 2,5 miljoen euro. Het is al een tijd bekend dat enkele ton­nen extra nodig zijn voor dat plan, aldus wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen). CDA-raads­lid Kees Grootswagers toonde zich maandagavond verrast door de ho­gere prijs. Hij ging nog altijd uit van de 2,5 miljoen euro die de raad eerder voor de parkeerkelder gereserveerd had. Volgens het col­lege waren de extra kosten inder­daad nog niet echt duidelijk aan de politiek voorgelegd. Dat moet de komende tijd wel gaan gebeu­ren.

Broeders benadrukte dat met de aanleg van een parkeerkelder veel geld gemoeid is. Bij eerdere onder­handelingen met de beoogde bou­wers Heijmans enWSG is al uitge­gaan van een bedrag van 2,7 mil­joen euro, maar dat kan zelfs op­lopen tot 3 miljoen euro.

Het college stelde eerder voor de aanleg van de parkeerkelder te schrappen om zo de kosten van het project Bruisend Dorpshart te drukken. Maar dat voorstel stuitte op grote weerstand van de poli­tiek. De gemeente en de bouwers Heijmans en WSG zijn nog altijd in onderhandeling over eventuele aanpassingen van het grote cen­trumplan. De partijen worstelen met de kosten.

De raad ging maandagavond ak­koord met een krediet voor het Bruisend Dorpshart van bijna 2,5 miljoen voor dit jaar en ruim 5 miljoen in 2012. Het totale project gaat zo’n 27,6 miljoen kosten. Bron BD