Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, januari 02, 2012

Efteling: 'Verkeer is punt van aandacht'

KAATSHEUVEL - De Efteling kijkt met een tevreden gevoel terug op afgelopen weekend. Voor het eerst in de geschiedenis van het park konden mensen er oud en nieuw vieren en daar werd massaal gebruik van gemaakt.
Omdat al die mensen 's nachts tegelijk naar huis gingen, ontstond er wel een verkeerschaos. De Efteling sloot om 01.00 uur maar in de praktijk begon iedereen meteen na het vuurwerk richting uitgang te wandelen. "Normaal gesproken is dit vertrek verspreid over enkele uren en dan zijn er geen problemen", aldus de Eftelingwoordvoerster. "Maar nu ging iedereen tegelijk en dat levert vertraging op. Dat zie je ook bij andere grote evenementen, zoals concerten. Binnenkort komt er een evaluatie van de jaarwisseling en daarin zullen we het verkeer zeker meenemen. Want dat is een punt van aandacht."