Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 03, 2012

Politie hard op zoek naar daders laffe daad

KAATSHEUVEL – De politie is een onderzoek gestart naar de zware mishandeling van Kees van der Made (61), op nieuwjaarsochtend rond 7.30 uur op de Markt in Kaatsheuvel. „We nemen de zaak hoog op”, zegt een woordvoerder.

Van der Made liep over de Markt tijdens zijn ochtendwandelingetje, toen jongens die vermoedelijk uit de kroeg kwamen, hem begonnen uit te schelden voor pedo. Van der Made, licht autistisch, begon snel­ler te lopen. Hij voelde een klap te­gen zijn hoofd, viel en kreeg daar­na meer klappen. Het zou om vier, vijf jongens gaan.

„Hij ligt op bed, het is verschrikke­lijk dat zoiets gebeurt. Tussen zijn neus en mond is hij gehecht, hij moet door een rietje eten. Hij heeft een flinke bult op zijn hoofd”, zegt zijn zus mevrouw Schalken. „Het is onmogelijk dat Kees aanleiding heeft gegeven. Als mensen iets tegen hem zeggen, zwijgt hij en loopt hij snel door.”

Van der Made deed maandag aan het eind van de middag aangifte, volgens zijn zus. Dat zou aanvanke­lijk pas donderdag kunnen. „Dat was een misverstand en is meteen rechtgezet toen de leiding dat hoorde”, zegt de politiewoordvoer­der. „Het onderzoek liep al, daar hoeven we niet per se een schrifte­lijke aangifte voor te hebben.”