Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 06, 2012

Aandacht voor fietsendieven bij bushalte

KAATSHEUVEL – Fietsendieven slaan regelmatig hun slag bij de bushalte aan de Horst in Kaatsheuvel. De gemeente wil samen met de poli­tie in kaart brengen hoe groot het probleem is. De partij Gemeente­belangen ziet in cameratoezicht een mogelijk wapen tegen de fiet­sendieven.Fractievoorzitter Ad van Laarho­ven van Gemeentebelangen kaart­te het probleem gisteravond aan bij de commissie Bestuur en Mid­delen. „Er worden verschillende fietsen gestolen. Is het mogelijk om bij de bushalte camera’s te plaatsen?”, wilde hij weten.

Vol­gens burgemeester Wim Luijen­dijk kan niet zomaar tot camera­toezicht overgegaan worden. Zo moet uit overleg met de politie blij­ken of er aanleiding is voor verde­re maatregelen. Ook moet duidelij­ker worden of het hier om een ‘structurele onveilige situatie’ gaat. VVD-raadslid Jacky Smit wees er­op dat haar familie zelf recent het slachtoffer is geworden van fietsen­diefstal bij de veelgebruikte bushal­te aan de Horst. Ze had hierbij kri­tiek op het gebrek aan goede fiet­senstallingen. Dat zou het de fiet­sendieven een stuk makkelijker maken. Maar dat probleem blijkt al opgelost. Bij de bushalte staan nu inmiddels wel meer fietsenrek­ken, zodat tweewielers veiliger (met kabelslot) weggezet kunnen worden.

Enkele jaren terug was er een golf aan fietsendiefstallen in Kaatsheu­vel. Dat maakte toen de tongen los in het dorp. Op tal van plaatsen verdwenen fietsen. De politie ver­moedde dat de daders uit het dorp zelf kwamen en hield extra toe­zicht. Uiteindelijk liep het aantal fietsendiefstallen weer sterk terug. Op dit moment zijn er ook nog geen signalen dat de fietsendieven nu opeens weer opvallend actief zijn. Wel is het lastig om het pro­bleem precies in kaart te brengen, omdat niet alle mensen aangifte doen van de diefstal van hun fiets.


Bron: Brabants Dagblad
Auteur: Michel Koster