Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 05, 2012

Raadslid verrast: grasmat in Bruisend Dorpshart is echt geen 1 april- grap

KAATSHEUVEL – Veel inwoners zijn verrast door het plan om het al lang braakliggende terrein van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel tijdelijk te voorzien van een gras­mat. Dat geldt zelfs voor fractie­voorzitter Jan Brekelmans van coa­litiepartij Lijst Loon op Zand. „ Ik dacht echt dat het een 1 april- grap was van de gemeente.” Maar bij na­vraag blijkt er toch echt gras inge­zaaid te gaan worden op de nu nog kale zandvlakte. Geen 1 april- grap dus.

Kaatsheuvel krijgt tijdelijk een groen centrum, omdat de plannen voor het Bruisend Dorpshart fors vertraagd zijn. Het wachten is nog altijd op de eerste bouwactivitei­ten.
En het is nog altijd niet be­kend hoe het nieuwe Kaatsheuvel­se centrum er precies uit komt te zien. Wel gras, geen bouwactivitei­ten. Dat voedt het cynisme van veel Kaatsheuvelnaren.

VVD-raadslid Corné van den Dries hekelde dinsdagavond de informa­tievoorziening
en communicatie
over het miljoenenplan.

Volgens hem geven de borden aan de hekken bij het dorpshart goed aan hoe veel inwoners over het Bruisend Dorpshart denken. Ook de plannen voor het gras zorgen weer voor de nodige creativiteit. Zo hangt sinds kort een bord met de tekst:
‘ Hier komt mijn bruisende dorpsgeit. Gelieve hem te voederen’.


Voor de zekerheid, dat is dus wel een grap.