Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, april 02, 2012

Groot benefietfestival voor KanjerGuusje en Verstandelijk Gehandicapten Midden-Brabant

Bevrijdingsdag in Kaatsheuvel wordt dit jaar een groots feest. Op 5 mei wordt Festival Loyaal gehouden bij Chalet Fontaine te Kaatsheuvel om geld in te zamelen voor twee goede doelen: Stichting KanjerGuusje en Stichting Verstandelijk Gehandicapten Midden-Brabant.
Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk. Wel wordt voor bepaalde activiteiten een bijdrage gevraagd. Tijdens deze dag staan onder andere de volgende activiteiten op het programma:

Wereldrecord touwtrekken
Het festival start om 11 uur met de wereldrecordpoging touwtrekken. Luuk Broos, ondernemer en eigenaar van Chalet Fontaine, heeft diverse wereldrecords op zijn naam staan. Op 5 mei wordt onder leiding van Luuk Broos en Karel Brouwers van Easy Fun Events.nl een poging ondernomen om het wereldrecord touwtrekken te verbreken. ‘Meer dan 2 kilometer touw door het centrum van Kaatsheuvel en meer dan 1300 deelnemers, dus zorg dat je om 11 uur in het centrum van Kaatsheuvel bent en help mee het wereldrecord te verbreken. Dat is wat we nodig hebben. Samen gaan we het record verbreken. Samen met zoveel mogelijk mensen. Zoals we ook samen de schouders eronder moeten steken voor de hulp aan kinderen met kanker en mensen met een verstandelijke handicap’, zegt Luuk Broos.
Op 5 mei heeft u maar 1 afspraak in uw agenda staan
"touwtrekken Hoofdstraat 11:00 uur" . Het mooiste zou zijn als iedereen de straat opkomt, om zo het wereldrecord touwtrekken op onze naam te zetten.
Activiteiten voor kinderen
Na de poging om het wereldrecord te verbreken barst het festival los. Er zijn veel activiteiten voor kinderen. Schminken, ponyrijden, ballonnenclowns, springkussens en meer.
Zeskamp
Bedrijven, verenigingen, families, iedereen kan deelnemen aan een zeskamp. Ieder team bestaat uit maximaal tien personen; volwassenen en kinderen kunnen natuurlijk ook samen een team vormen. "We roepen elk team op om sponsors te vinden voor onze goede doelen. Zo betaalt elk team haar eigen inschrijfgeld dat honderd procent terecht komt bij de goede doelen" aldus Jörn Ketelaars, een van de organisatoren.
Natuurlijk zijn er ook fantastische prijzen te verdienen. Het meest originele team (denk hierbij aan naam, kleding etc) wint een ballonvlucht. Ook het team dat het meeste geld ophaalt verdiend een leuke prijs.
Teams kunnen zich inschrijven via de website www.festivalloyaal.nl
De sluitingsdatum voor inschrijving is 25 april.’


Feestavond
Aan het einde van de middag eindigt de zeskamp en begint een feestavond met optredens van artiesten. De organisatie hoopt binnenkort klinkende namen bekend te maken. De feestavond eindigt om 22 uur.
Sponseren en contact
Bedrijven en organisaties kunnen het festival sponseren. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.festivalloyaal.nl. Contact is mogelijk per e-mail info@festivalloyaal.nl of per
telefoon 0416-857257. De organisatie wil graag meedenken over sponsormogelijkheden.
Goede doelen
Stichting KanjerGuusje ondersteunt de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten. Meer informatie is te vinden op www.stichtingkanjerguusje.nl.

Stichting Verstandelijk Gehandicapten Midden-Brabant biedt op een professionele manier ontspanning aan de inwoners van de regio Midden-Brabant met een verstandelijke handicap. De website van deze stichting is www.verstandelijkgehandicaptenmb.nl0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home